El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Kan din hastighed følge med?

Bare rolig. Det kan den godt! Vi sørger nemlig hele tiden for at opgradere og styrke netværket.

Vi er online som aldrig før

- og din internethastighed er vigtig

Før blev internettet mest brugt til at google, sende mails og hente filer. Men i dag shopper vi på nettet, bruger netbank, skriver til lægen og får prøvesvar, snakker med venner fra nær og fjern, streamer, gamer og surfer og ringer til den anden af kloden, vi har trådløse alarmsystemer, delte kalendere, online to do-lister og alt muligt andet.

Wifi er populært
Tal fra Danmarks statistik viser, at 98 procent af os bruger internettet hver dag, hver tredje endda flere gange om dagen, og kun 2 procent er aldrig nogensinde online. Samtidig er wifi (trådløst internet) populært som aldrig før, hvor ni ud af 10 foretrækker at bruge deres smartphone til at surfe, og flere bruger tablets end stationære computere.

Den udvikling kræver selvfølgelig, at dit internet og din internethastighed kan følge med – både det trådløse internet på wifi og det faste, kablede internet i huset.

Kilde: Danmarks Statistik

Test din internethastighed

Du kan teste hastigheden på dit modem/router fra en computer eller bærbar computer og med et godkendt netværkskabel.

Bemærk: Den hastighed, som du måler, er på selve modemmet/routeren, og det er en test af, om modemmet/routeren fungerer korrekt. Du vil ikke kunne opnå samme hastighed via wifi, som når du måler med et kabel direkte i modemmet.

Få styr på dit internet

Hvorfor kan du ikke selv bestemme?

Du kan få internet overalt i hele Danmark. Men du kan langt fra altid selv bestemme, om du vil have kabelnet eller fibernet.

Det afhænger nemlig af, hvilke kabler der ligger i jorden, hvor du bor.

Se om du kan få internet via fibernet eller kabelnet hos Norlys her

Hvor hurtig er din internethastighed?

En internethastighed består altid af et eller to tal - f.eks. 1000/100 Mbit. Jo højere tallene er, jo hurtigere er den internethastighed, som dit data sendes med.

Bemærk: Benytter du en wifi-forbindelse i stedet for en kablet forbindelse, vil din hastighed være en smule langsommere.

Se råd om wifi via fibernet her
Se råd om wifi via kabelnet her

Ved du, hvad de to tal betyder?

Din internethastighed består af to tal – f.eks. 1000/100 Mbit.

Det første tal er din downloadhastighed, det andet er uploadhastighed. Når du henter data – f.eks. hvis du streamer eller hører musik – så downloader du. Og du uploader, når du deler ting på Facebook eller overfører filer til din dropbox.

Læs om hastighed via fibernet her
Læs om hastighed via kabelnet her 

Få den bedste internethastighed

Er du klar til at bestille ny internet? Start med at lave et adressetjek og se, hvad vi kan levere på din adresse.

Se hvad du kan få

Hvad er giganet?

Giganet er Norlys’ fremtidssikring af kabelnettet. For med giganet-projektet opgraderer vi enten selv eller i samarbejde med vores antenneforeninger kabelnettet i vores område, så det bliver hurtigere, stærkere og endnu mere robust – og så det fuldt ud matcher den internethastighed, der kan leveres på f.eks. fibernet.

Det smarte er, at giganet-opgraderingen udnytter det eksisterende kabelnet, så der ikke skal graves nye kabler ned i jorden. I praksis betyder det, at al ”indmaden” i de teknikskabe, som du kan se langs din vej, bliver skiftet ud. Og de nye komponenter udvider kapaciteten i kabelnettet, så der er plads til endnu mere data og helt op til 1.000 Mbit internethastighed.

Giganet er meget mere end internethastighed – det er også:

 • Fremtidssikret internet
  De høje internethastigheder på op til 1000 Mbit betyder, at dit internet er fremtidssikret og kan følge med udviklingen – både nu og om 10 år.
 • Tv-kanaler i ultra HD
  Der bliver plads til flere af de nye, knivskarpe tv-kanaler i ultra HD (også kaldet 4K-kvalitet).
 • Færre fejl
  Opgraderingen sikrer bedre, mere effektiv vedligeholdelse med færre driftsforstyrrelser og bedre fejlsøgning. Det betyder, at fejl ikke når at påvirke dit tv- og internetsignal.
 • Bedre billedkvalitet
  Efter opgraderingen er der færre forstyrrelser fra indstråling, som kan give udfald og pixeleringer.
Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon