El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Bredbåndspuljen 2022

Bor du i et område med dårlig internetdækning?

Så kan du nu søge tilskud til dit lokale bredbåndsprojekt. Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur uddeler igen i år 100 millioner kroner

Hvad er Bredbåndspuljen?

Bredbåndspuljen på 100 millioner kroner er et tilskud til etablering af bredbånd. Den er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i landzoner og sommerhusområder med dårlig internetdækning. Puljen er derfor ikke for alle.

Er du i tvivl, om du kan få tilskud? Læs mere her.

 

Hvordan søger du Bredbåndspuljen?

For at søge Bredbåndspuljen skal du opfylde en lang række krav. Eksempelvis skal du søge som en forening. Men måske endnu vigtigere: Ordningen gælder kun for adresser, der maksimalt har 30 Mbit/s download og 5 Mbit/s upload.

Vi forstår godt, hvis tanken om en lang ansøgningsproces kan virke lige så tung som langsomt internet. Men bare rolig. Det er slet ikke så svært at ansøge – og vi er klar til at hjælpe, hvis du ønsker det.

Syvmileskridt mod hurtigere internet

Med Bredbåndspuljen kan du tage syvmileskridt mod hurtigere internet. Du skal blot følge nedenstående plan, som får dig godt i gang og sikkert i mål.

  1. Dan en arbejdsgruppe. Allier dig med andre, så I kan hjælpe hinanden gennem ansøgningsprocessen.
  2. Undersøg, om jeres forening opfylder ansøgningsbetingelserne. Her skal du være opmærksom på pointmodellen, som danner udgangspunkt for tildeling af tilskud.
  3. Saml opbakning lokalt. Du skal indhente fuldmagter og underskrifter, så der er styr på, hvem der er med, hvem der er projektadministrator, og hvor meget egenbetaling, I er villige til at betale.
  4. Annoncer projektet til Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside. Projektet skal annonceres i mindst tre uger for at få tilbud fra bredbåndsudbydere.
  5. Vælg jeres bredbåndsudbyder. Hvis ikke I modtager tilbud, er det muligt at kontakte relevante udbydere.
  6. Indsend jeres ansøgning. Det gøres via styrelsens tilskudsportal. Tilskudsportalen er først åben fra den 5. september 2022.
  7. Tildeling af tilskud. Får I tilskud eller ej? Det vurderes ud fra pointmodellen, som nævnt i punkt 2.

De 7 skridt beskriver ansøgningsprocessens hovedtræk.

 

4 vigtige datoer

28. august 2022

Frist for indsigelse fra borgere og kommuner over adresser på bredbåndskortet

 

19. september 2022

Frist for at annoncere dit bredbåndsprojekt

 

24. oktober 2022

Frist for at indsende ansøgning om tilskud fra bredbåndspuljen i 2022

 

Medio december

Udsendelse af tilsagn eller afslag

Gode råd fra en garvet ansøger

I 2020 fik over 5.000 adresser fordelt på hele 99 områder støtte fra bredbåndspuljen. Vagn Pedersen og arbejdsgruppen fra landområdet Hannerup-Røjdrup ved Hobro var nogle af de heldige. Vi har været så heldige at hjælpe med projektet, så Vagn og resten af lokalområdet nu får stabilt og hurtigt internet, der er gearet til det moderne liv:

”Vi er et klassisk eksempel på et område med dårlig internet. I de 30 år, jeg har boet her, har jeg bøvlet med ustabilt internet med lave up- og download hastigheder. Det er frustrerende med udfald i hverdagen, når man f.eks. skal arbejde hjemmefra. Så mit bedste råd til andre i lignende situation er kort og godt – kom i gang med at søge Bredbåndspuljen – der er intet at tabe”, fortæller Vagn og fortsætter:

“Vi har haft et godt samarbejde med Norlys. De har altid stået klar med gode råd og sparring i processen – det kan andre områder med dårlig netforbindelse helt sikkert også få glæde af.”

Indtast din adresse og se, om du allerede kan få Norlys fibernet.

Kontakt os for råd og vejledning

Vi står klar med gode råd og vejledning – og du får en fast kontaktperson hos os.

Ring i dag, og hør hvordan, du kommer godt i gang.


Kontakt Jens Sørensen: 2459 7667 / 8820 8311

Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon