Hvad består elprisen af?

Få overblik over de aktuelle elpriser og find ud af, hvilken elaftale der passer til dit behov.

Er du til en fast eller variabel timepris - eller måske en kombination?

Er du i tvivl om, hvilken elaftale der passer bedst til dig, anbefaler vi, at du tager stilling til, om du foretrækker at købe el til en fast pris eller en variabel timepris. Eller måske til en kombination af begge dele.

Elaftale med en fast elpris

Vil du have tryghed i budgettet og kunne forudsige, hvad du kvartalsvis skal betale for el?

Læs mere om Pulje∙El

Elaftale med en kombineret elpris

Vil du udnytte fordelene ved både en fast og variabel timepris? Med dette produkt er halvdelen af din elpris fast og den anden variabel.

Læs mere om Kombi∙El

Elaftale med en variabel timepris

Vil du gerne kunne spare penge, når elpriserne falder? Og er du okay med, at din strømpris svinger?

Læs mere om Flex∙El

Historisk prisudvikling på PuljeEl, FlexEl og KombiEl

I nedenstående grafer kan du se, hvordan priserne for PuljeEl, FlexEl og KombiEl har udviklet sig.

Bemærk at de viste priser på KombiEl og FlexEl er gennemsnitspriser måned for måned.

Graferne opdateres hver måned. Seneste opdatering august 2023.

Brug strømmen smart med appen Norlys Energi

Med appen Norlys Energi kan du se din elpris lige nu og 7 dage frem. Og så får du masser af tips og spareråd direkte i lommen.

Læs mere om appen

Bliv klogere på elpriser

Hvad består elprisen af?

Elprisen består af flere dele: selve elprisen (som kan være fast eller variabel), nettarif (dækker over transport af el til din ejendom samt over de omkostninger, som netselskabet har til vedligeholdelse og reparation af elnettet og elmåleren i din ejendom), systemtarif (dækker de udgifter, der er forbundet til forsyningssikkerheden og elforsyningens kvalitet.), og diverse afgifter og moms.

Hvad koster el om måneden?

De månedlige omkostninger til el kan variere afhængigt af dit forbrug og den aktuelle elpris. Du kan få en idé om dine månedlige omkostninger ved at se på din elregning eller ved at kontakte dit elselskab.

Vi hjælper dig med overblikket over dit elforbrug her.

Hvad koster el pr. kWh?

Prisen på 1 kWh el kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder den aktuelle elpris, nettariffer, afgifter og moms. Du kan finde den specifikke pris på din elregning eller ved at kontakte dit elselskab.

Læs mere om, hvad 1 kWh el koster her. Lær også mere om det "normale" kWh forbrug og timeprisen for en kilowatt.

Hvorfor er der forskel på elprisen, vest og øst for Storebælt?

Forskellen på elpriserne i Danmark skyldes, at Østdanmark og Vestdanmark ikke har samme forbindelse til vores nabolande. Danmark er en del af et fuldt europæisk elmarked, og forsyningen af el til Danmark er koblet sammen med Sverige, Norge og Tyskland via ledninger og kabler over og under jorden. Østdanmark, det vil sige Sjælland og Bornholm, er forbundet med Sverige og Tyskland. Og Vestdanmark, Jylland og Fyn, er forbundet med Norge, Sverige og Tyskland. Derfor har vi to forskellige prisområder for el i Danmark. Læs mere her.

Hvornår på døgnet er el billigst?

Elpriser varierer gennem dagen baseret på udbud og efterspørgsel. Generelt er el billigst om natten og tidligt om morgenen, når efterspørgslen er lav.

Få flere detaljer på, hvornår el er billigst her og hvordan du finder den bedste elpris.

Er el billigere om natten?

Ja, el er oftest billigere om natten. Dette skyldes, at efterspørgslen efter el er lavere om natten, hvilket kan sænke prisen. Du kan dog også opleve lave priser i dagstimerne, hvis det blæser eller solen skinner meget, så der genereres meget billig, grøn energi. Du kan tjekke de specifikke priser for dit område ved at kontakte dit elselskab eller ved at kigge i din elselskabs app.

Med vores app "Norlys Energi" kan du tjekke elpriserne og planlægge dit elforbrug efter, hvornår strømmen er billigst.

Mit Norlys giver dig et simpelt overblik over dit elforbrug

Har du brug for at få et overblik over dine elregninger, eller vil du gerne følge dit elforbrug? På Mit Norlys har du altid et tydeligt overblik over dine oplysninger, elregninger og dit elforbrug.

Du kan blandt andet se dit elforbrug helt ned til hver enkelt time og sammenligne det med tidligere perioder.

Log ind på Mit Norlys

Sådan udvikler elpriserne sig


Elpriserne svinger hele tiden. De aktuelle priser afhænger af, hvor meget strøm der bliver produceret, og hvor meget strøm der er brug for i øjeblikket.

Regn, vind og varme

Vejr og vind kan have stor betydning for elprisen. Derfor skal vi faktisk ikke kun ønske os varme, men også vådere og mere blæsende vejr, der gør det muligt at producere billig vind- og vandkraft.

Et stigende energiforbrug

Vi bruger strøm, når vi skal lade elbilen, køle vores hus ned og varme det op igen. Efterspørgslen på energi er altså i den grad stigende – og det er prisen også.

En høj pris på naturgas

Prisen på naturgas er lige nu påvirket af konflikten mellem Rusland og Ukraine. Der er stadig store bekymringer om gasforsyningen fra Rusland, som potentielt kan falde yderligere eller måske endda ophøre. Det spiller en stor rolle for prisen på gas, som også påvirker prisen på el.

Og alle de andre ting…

Udover regnvejr, blæst og de sædvanlige udbuds- og efterspørgselsforhold, er der en række lige så omskiftelige faktorer, som har betydning for elprisen. Klimapolitikker, råvarepriser, CO2-kvoter og begivenheder rundt omkring i hele verden spiller alle en væsentlig rolle for prisniveauet.

Find svar på dine spørgsmål

Du kan finde svar på rigtig mange spørgsmål om vores elprodukter her på norlys.dk.

Klik nedenfor for at gå til vores hjælpesider.

Find svar

Overvejer du at blive ny kunde hos Norlys?

Vi hjælper dig med at vælge den elaftale, der passer bedst til dig og dit hjem. Udfyld formularen, så ringer en salgsmedarbejder til dig hurtigst muligt.

 

Vil du have elsparetips direkte i indbakken?

Og blive opdateret på spændende nyheder? Få alle vores gode tilbud og tips, der hjælper dig med at spare på din elregning.

Vi deler også, hvad der sker i Norlys, og så får du mulighed for at deltage i vores konkurrencer om fede præmier.

Tilmeld nyhedsbrev