El og gasKundeservice
70 15 16 70
Internet og tvKundeservice
70 33 20 33
Hovednummer
70 11 50 00
Annuller

Bliv klogere på el 

Er du lidt på udebane, når det gælder el og energiforbrug? Og er du i tvivl om, hvilken elaftale der passer bedst til dig og din husstand? Det kan virke overvældende og forvirrende. 

Men bare rolig. På denne side hjælper vi dig med at forstå elmarkedet, så du kan tage den helt rigtige beslutning og finde en elaftale, der passer præcis til dig.

Skift til Norlys

Vidste du, at det er både gratis og nemt at skifte elselskab?

Find ud af, hvordan du skifter, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du flytter til en anden bolig.

Så nemt er det at skifte elselskab

Elpriser

Sådan finder du den bedste elpris

Du kan frit vælge elselskab og dermed også selv gøre noget for at få billig el. Her får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter billig el.

Se guiden

Hvad koster el? Og hvad betaler du egentlig for?

Se hvordan elpriserne ser ud lige nu i dit område, og bliv klogere på, hvad der får elpriserne til at gå op og ned.

Nu vi taler om el. Er du egentlig klar over, hvad du betaler for, når elregningen kommer?

Vi guider dig til at forstå, hvad dine penge går til. Du kan også få et gratis pristjek på din elaftale og se, hvor du kan spare penge.  

Find den elaftale, der passer til dig og din husstand

Bør du have en fast eller variabel pris?

Læs, om forskellen på en elaftale med en fast pris og en med variabel pris. Og bliv klogere på, hvorfor der kan være store udsving i elpriserne.

Hvad koster en kWh? Og hvad får du for den?

Elpriser svinger ligesom benzinpriser fra dag til dag – ja faktisk fra time til time. Prisen pr. kWh afhænger af din elaftale, og om du har en fast elpris eller om elprisen varierer.

Hvor mange timer kan du bruge tv’et for én kWh og hvad koster den? Og hvor mange gange kan du tænde for elkedlen for samme pris?

Få svaret her og tips til hvordan du kan bruge mindre strøm. 

Sådan får du en
reduceret elafgift

Alle former for elvarme giver ret til en reduceret elafgift, når elforbruget overstiger 4.000 kWh om året. Læs her, hvordan reduceret elafgift fungerer i praksis, og hvordan du søger om det. Når du får reduceret din elafgift, giver det sig selv, at du sparer penge. Men hvor meget kan du egentlig spare?

Se hvor meget, du kan spare på elregningen

Dit elforbrug

Så meget strøm bruger en familie

Mængden af strøm du bruger, afhænger af størrelsen på din husstand samt din boligtype. I vores smarte oversigt kan du se elforbruget i familier af forskellige størrelser, der enten bor i lejlighed eller hus. 

Hvad tror du, bruger mest strøm i hjemmet? Tv’et eller køleskabet? Find ud af det her. Se også, hvordan du kan spare 1.500 kr. om året på dit elforbrug ved at følge 6 simple råd.

Sådan mindsker du elregningen

Har du det rigtige elselskab? Sådan skifter du til Norlys

I Danmark kan du frit vælge, hvem der skal levere din strøm – og der kan ofte være penge at spare ved at skifte elselskab. Vi har opstillet et eksempel på, hvor meget du kan spare, hvis prisen pr. kWh blot er 15 øre lavere.

De 5 største syndere i dit elforbrug

Kender du de 5 største elsyndere i din husstand? Bliv klogere på, hvilke 5 apparater i dit hjem, der er de største strøm- og pengeslugere. Vi kan afsløre, at fjernsynet ikke er billigt at have kørende i baggrunden. 

Vi giver dig 6 steder, hvor du kan skrue ned for elforbruget og spare op til 1.500 kroner om året.

Sådan sparer du penge på dit elforbrug

Forstå din elregning

En elregning kan være forvirrende og svær at forstå. Det vil vi gerne ændre på.

Derfor får du her en nem oversigt over, hvad der rent faktisk står på din elregning, og en forklaring af, hvad posterne betyder.

Bliv klogere på din elregning

Hvad får du for én kWh?

Hver gang du tænder et elektrisk apparat i dit hjem, bruger du strøm og penge. Én kWh koster ca. 2-2,5 krone. Men indrømmet, det er lidt en abstrakt størrelse. Derfor har vi samlet en liste over, hvad du kan lave for én kWh i dit hjem. Vi kan afsløre, at ét apparat kan du bruge i 22 minutter, imens et andet apparat kan være være tændt i 2,5 døgn. Kan du gætte, hvilke apparater det er?

Se, hvad du kan lave for én kWh

Klimavenlig el

Bliv klimavenlig med små ændringer

Klimaet er på dagsordenen mere end nogensinde før. Desværre er Danmark faktisk et af de lande, der udleder mest CO2 pr. indbygger. Det kan vi gøre bedre.  

Få vores gode råd til, hvordan du lever mere klimavenligt – både i køkkenet og på farten.

Få alle vores klimatips

Sådan får du en
grønnere hverdag

Vil du gerne have en grønnere hverdag og leve mere bæredygtigt? Det er faktisk nemmere, end du tror. Med små ændringer i hverdagen kan du blive mere klimavenlig. Brug indkøbsnettet i stedet for at købe en plastikpose, når du handler ind. Sluk lyset, når du forlader et rum. Køb danske (rå)varer. Det var bare tre gode og nemme forslag.

Tips og tricks

Sådan sparer du penge på strøm, vand og varme

Mange vaner gør vi helt uden at tænke nærmere over det. Det er godt. For de rigtige energivaner kan faktisk spare dig flere tusinde kroner på din elregning hvert år. Løber vandhanen, mens du børster tænder? Husker du at slukke for lyset, når du forlader et rum? Læs alle rådene til, hvordan du kan spare på varmen, vandet og strømmen.

Få gode energivaner

Guide: Undgå at blive snydt af elsælgere

Du har måske oplevet at blive ringet op af en telefonsælger, som forsøger at sælge dig et godt tilbud, du næsten ikke kan sige nej til.

Vi guider dig til at undgå at blive snydt af elsælgere. Få 6 ting, du skal være opmærksom på, og bliv klogere på, hvornår tilbuddet er for godt til at være sandt.

6 steder, du kan skrue ned for elforbruget

Det kræver faktisk kun små ændringer i hverdagen at skære ned på elforbruget. Med disse seks små ændringer kan du spare omkring 1.500 kroner om året på elregningen. 

1. Fyld vaskemaskinen op

2. Vask ved 20 eller 30 grader

3. Brug tørresnoren 

4. Sluk lyset, når du går

5. Hold køleskab på 5 grader og fryser på -18 grader.

6. Fyld opvaskemaskinen helt op

Mange fordele med Norlys

Er du kunde hos Norlys, får du masser af fordele. Som elkunde bidrager du først og fremmest til den grønne omstilling, da du får grøn strøm uden merpris.

Du får også adgang til gode rabatter med app’en tjoose, hvor du kan spare 10-50 % hos over 1.200 butikker, webshops, oplevelser og meget mere.

Du kan også få den første måneds internet fra Stofa helt gratis. Og der er faktisk mere.

Alt om el: Din el ordbog

Strøm fra a-z

Du er afhængig af strøm hver dag. Men de fleste tænker ikke over, hvad strøm er, hvor den kommer fra, eller hvor meget vi bruger det. Gør du? Bliv klogere på den uundværlige strøm, og få svar på, hvorfor prisen på strøm varierer – både geografisk og fra dag til dag.

Lær alt om strøm

Hvad er elvarme?

Elvarme er betegnelsen for opvarmning, der bruger el som energikilde – uanset, om det er gamle elradiatorer eller nye energieffektive varmepumper. Hvis elvarme er din primære opvarmningsform, kan du få nedsat din elafgift. Hvordan du søger om det, gør vi dig klogere på.

Find også ud af, om du kan få reduceret din elafgift, hvis din bolig opvarmes af både elvarme og solceller.

Din ordbog for elmarkedet

Hvad betyder aftagenummer? Og hvad er forskellen på elleverandør og netselskab?

Alt det, og meget mere, kan du få svar på i vores mini-ordbog for elmarkedet.

Se vores el-ordbog

Produktion af el: Fra natur til forbruger

Du tænker nok ikke over, hvordan el produceres. Eller at el tilbagelægger en lang rejse, inden den kan bruges i ledningerne. Vi gør dig klogere på forskellige energikilder som blandt andet vindenergi, kul og damp.

Bliv el-ekspert på få minutter

Sådan er din elpris sammensat

Vidste du, at ca. 80% af den samlede pris, du betaler for dit elforbrug, består af moms og afgifter til dit netselskab og staten? Det er derfor kun ca. 20% af elprisen, som kan variere fra elselskab til elselskab. Det er godt at vide, hvis en telefonsælger fra et energiselskab lover dig guld og grønne skove hos et nyt energiselskab. Vi viser dig, hvordan elprisen er sammensat, så du ved, hvad du skal kigge efter, hvis du skal skifte elselskab.

Hvor kommer vores strøm fra?

El? Strøm? Hvordan er det nu lige, det fungerer? Bare rolig – du skal ikke gennem en lang nørdet gennemgang. Strømmen til din stikkontakt kan produceres på mange forskellige måder. Se hvilke, og bliv klogere på, hvordan prisen for strøm fastsættes.

Flexafregning – hvad er det?

Flexafregning blev indført i Danmark i slutningen af 2020. Det betyder, at alle privatkunder og mindre erhvervskunder afregnes ud fra deres eget individuelle forbrug.
Minimer chat ikon Hvad vil du chatte om?

Internet, tv og streaming


El, opladning og naturgas

Chat Udvid chat ikon